Kategorie

Informacja

 

 

 

 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

Polityka prywatności elkom-serwis.com.pl

Podanie danych osobowych, a także zgoda na ich przetwarzanie są całkowicie dobrowolne. Wszelkie przekazane nam dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie i celu, na jaki wyraziłeś zgodę. W przypadku, gdy postanowisz jednak nie podawać nam niezbędnych do realizacji zamówienia danych i nie wyrazisz zgody na ich przetwarzanie, niestety nie będziemy mogli zrealizować Twojego zamówienia.

 

Prosimy, abyś pamiętał, że w każdej chwili masz prawo do aktualizacji lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych. Możesz to zrobić samodzielnie, jak i korzystając z naszej pomocy, której chętnie udzielimy.

Zapewniamy Cię, że nasza firma przestrzega restryktywnej polityki bezpieczeństwa danych osobowych. Twoje dane osobowe są u nas bezpieczne i dokładamy wszelkich starań, aby poziom ten z roku na rok był coraz wyższy. Wierzymy, że zapoznanie się z naszą polityką prywatności pozwoli Ci poczuć się bezpiecznie i cieszyć zakupami w elkom-serwis.com.pl

 

I. Kto jest administratorem danych osobowych elkom-serwis.com.pl ?

Administratorem danych osobowych elkom-serwis.com.pl (dalej Administrator), czyli odpowiedzialnym za zapewnienie bezpieczeństwa Twoim danym osobowym jest:

ELKOM-SERWIS Piotr Lewandowski

Balczewo 23A

88-110 Inowrocław

NIP: 556-118-19-93,
REGON: 092333342

CEIDG: https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/EntryChangeHistory.aspx?Id=a9ada433-

328d-4345-aad3-6b4d7ac8d8a4&archival=False


Administrator zgłosił u Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej GIODO) zbiór danych o nazwie www.elkom-serwis.com.pl, (wniosek nr 16091/2015, 16092/2015) i oczekuje na nadanie księdze numeru.

 

II. Jak chronimy Twoje dane osobowe?

Administrator równocześnie z zarejestrowaniem w GIODO wdrożył w elkom-serwis.com.pl politykę bezpieczeństwa danych osobowych i politykę bezpieczeństwa systemu IT, które zapewniają skuteczną ochronę Twoich danych osobowych.

 

Do najważniejszych elementów systemu ochrony danych osobowych należą:

A. Certyfikat CERTUM Commercial SSL firmy Unizeto Technologies SA. Gwarantuje on, że komunikacja pomiędzy Twoim komputerem, a elkom-serwis.com.pl jest szyfrowana 256 bitowym kluczem.

B. Dostęp do Twoich danych osobowych, mają tylko ci pracownicy elkom-serwis.com.pl, którzy zostali przeszkoleni zgodnie z polityką bezpieczeństwa danych osobowych i podpisali stosowne zobowiązania zobowiązujące ich do ochrony.

C. System IT elkom-serwis.com.pl spełnia wszelkie standardy ochrony danych osobowych.

Zastosowano środki techniczne i organizacyjne zapewniające ochronę przetwarzanych danych zgodne z wymaganiami określonymi w przepisach o ochronie danych osobowych, w tym rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie dokumentacji przetwarzania danych osobowych oraz warunków technicznych i organizacyjnych, jakim powinny odpowiadać urządzenia i systemy informatyczne służące do przetwarzania danych osobowych (Dz. U. Nr 100, poz. 1024) oraz wytycznymi Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych.

 Administrator dopełnił wszelkich prawem przewidzianych obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych.

 III.   Dlaczego i o jakie Twoje dane osobowe prosimy?

A. Rejestracja

W trakcie rejestracji prosimy o podanie danych niezbędnych do założenia konta w elkom-serwis.com.pl, dzięki czemu nie musisz przy każdym kolejnym zakupie tracić czasu na ponowne wypełniania całego formularza zamówienia. Rejestrując się oszczędzasz czas i pieniądze, gdyż zarejestrowani klienci uczestniczą w programie lojalnościowym i uzyskują rabaty za wcześniej dokonane zakupy.

 

Zarejestrowany klient po zalogowaniu ma również możliwość weryfikacji statusu złożonego zamówienia i historii dokonanych zakupów. Zarejestrowany i zalogowany klient w każdej chwili może samodzielnie poprawiać, uzupełniać lub usunąć całkowicie dane z elkom-serwis.com.pl

W trakcie rejestracji prosimy o:

  1. imię i nazwisko – niezbędne nam do wystawienia później dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;
  2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny nam później do zaadresowania przesyłki;
  3. 3.     e-mail – niezbędny do logowania do elkom-serwis.com.pl i komunikacji związanej z korzystaniem z elkom-serwis.com.pl
  4. 4.      numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników)

 

Dane podane w trakcie rejestracji są przetwarzane wyłącznie przez elkom-serwis.com.pl i nie są wykorzystywane w żaden inny sposób.

 

B. Złożenie zamówienie

W trakcie składania zamówienia prosimy o podanie nam danych niezbędnych do realizacji zamówienia, które w przypadku zarejestrowanych i zalogowanych Klientów częściowo pobierane są automatycznie z danych podanych przy rejestracji.

Przy składaniu zamówienia prosimy o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dokumentu sprzedaży i zaadresowania przesyłki;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;

3. e-mail – niezbędny do komunikacji związanej z realizacją zamówienia;

4. numer telefonu – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

 

W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze dostawę na inny adres niż wskazany przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne nam do zaadresowania przesyłki;

2. adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędny do zaadresowania przesyłki;

3. numer telefonu do odbiorcy przesyłki – niezbędny w przypadku wyboru niektórych metod dostawy (wymagany przez przewoźników).

 
W przypadku, kiedy przy składaniu zamówienia Klient wybierze wystawienie dokumentu sprzedaży na inne dane, niż wskazane przy rejestracji lub składaniu zamówienia, prosimy dodatkowo o podanie:

1. imię i nazwisko lub nazwa firmy/instytucji – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;

2.adres (ulica, numer domu/lub numer domu i lokalu, kod pocztowy i miasto) – niezbędne do wystawienia dowodu sprzedaży;

3. numer NIP – niezbędny do wystawienia dowodu sprzedaży.

 

Dane podane w trakcie składania zamówienia są przetwarzane przez elkom-serwis.com.pl i następujące podmioty w podanym poniżej zakresie:

1. imię i nazwisko, adres, telefon, e-mail wskazane jako adres dostawy przekazywane są firmom przewozowym w postaci etykiety/listu przewozowego będącego jednocześnie zleceniem doręczenia przesyłki w zależności od wybranego rodzaju przesyłki przekazywane są :

a. Poczta Polska

b. firma kurierska DPD

W przypadku skorzystania z płatności z wykorzystaniem zewnętrznego systemu płatności, wszelkie dane podane po przejściu na stronę operatora płatności pozostają zarejestrowane wyłącznie w jego bazie i nie są w żaden sposób dostępne lub przechowywane przez elkom-serwis.com.pl

 

elkom-serwis.com.pl współpracuje z następującymi operatorami płatności:

  1. PayU SA operatora serwisu payu.pl
  2. PayPal operatora serwisu www.paypal.com/pl

 

C. Subskrypcja newslettera

W przypadku subskrypcji newslettera oraz wyrażenia zgody na jego otrzymywanie w procesie rejestracji lub składania zamówienia prosimy jedynie o podanie adresu e-mail, na który przesyłane będę informacje handlowe od Administratora, z których w każdej chwili możesz zrezygnować logując się na swoje konto w elkom-serwis.com.pl lub klikając link anulujący subskrypcję i znajdujący się w stopce każdego newslettera.


IV. Twoje dane osobowe, które pobierane są automatycznie po wejściu na elkom-serwis.com.pl

A. elkom-serwis.com.pl (serwer)

System informatyczny, z którego korzysta elkom-serwis.com.pl automatycznie gromadzi w logach dane związane z urządzeniem, z którego korzystasz łącząc się z elkom-serwis.com.pl. Dane te gromadzone są jedynie w celach statystycznych i dotyczą: typu urządzenia, systemu operacyjnego, rodzaju przeglądarki internetowej, rozdzielczości ekranu, głębi kolorów, IP, dostawcy usług internetowych, czy adres wejścia na elkom-serwis.com.pl i są wykorzystywane jedynie w procesie optymalizacji elkom-serwis.com.pl w celu zapewnienia jak największej wygody korzystania.

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

B. elkom-serwis.com.pl (cookies)

elkom-serwis.com.pl wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia elkom-serwis.com.pl rozpoznania Ciebie i dostosowania elkom-serwis.com.pl do Twoich potrzeb.

 

elkom-serwis.com.pl wykorzystuje cookies do:

1. zapamiętania zalogowania;

2. zapamiętania zawartości Twojego koszyka;

3. zapamiętania Twoich preferencji wyświetlania elkom-serwis.com.pl

4. tworzenia statystyk i raportów oglądalności funkcjonowania elkom-serwis.com.pl.

W przypadku, gdy nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies pochodzących z elkom-serwis.com.pl nie możemy zagwarantować jego poprawnego działania.

 Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies, ale po zakończeniu odwiedzin w elkom-serwis.com.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak, to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

 

C. Google Analytics (cookies)

Google Analytics wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przeanalizowania przez elkom-serwis.com.pl źródeł ruchu i sposobu, w jaki odwiedzający korzystają z niego.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z Internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

 

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

 

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania elkom-serwis.com.pl.

 

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w elkom-serwis.com.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.

 

D. Google AdWords (cookies)

Google AdWords wykorzystuje technologię „cookies”, czyli plików tekstowych umieszczanych na Twoim urządzeniu, w celu umożliwienia przez elkom-serwis.com.pl oceny poprawności i skuteczności prowadzonej działalności reklamowej z wykorzystaniem sieci AdWords.

Google gromadzi na swoich serwerach dane pozyskane z umieszczania na urządzeniach plików cookies i korzysta z tych informacji w celu tworzenia raportów i świadczenia innych usług związanych z ruchem i korzystaniem z internetu.

Google może również przekazywać te informacje osobom trzecim, jeżeli będzie zobowiązana to uczynić na podstawie przepisów prawa lub w przypadku, gdy osoby te przetwarzają takie informacje w imieniu Google.

 

Dane te nie są nigdy łączone z danymi podanymi, o których mowa w III części i stanowią jedynie materiał do analizy statystycznej i mechanizmów korygowania błędów systemowych.

 

Jeżeli nie zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies może zablokować ich umieszczenie odpowiednio konfigurując swoja przeglądarkę internetową. Informacje jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej. Niestety w przypadku zablokowania plików cookies Google nie możemy zagwarantować poprawnego działania elkom-serwis.com.pl.

 

Jeżeli zgadzasz się na umieszczanie na swoim urządzeniu plików cookies Google, ale po zakończeniu odwiedzin w elkom-serwis.com.pl chciałbyś je skasować, możesz to zrobić bez ryzyka a informację o tym jak to zrobić znajdziesz w plikach pomocy swojej przeglądarki internetowej.


V. Polityka prywatności bezpieczeństwa partnerów elkom-serwis.com.pl

elkom-serwis.com.pl bardzo starannie dobiera swoich partnerów biznesowych i równie starannie weryfikuje zamieszczanie w elkom-serwis.com.pl linki do innych stron internetowych. elkom-serwis.com.pl nie odpowiada jednak za standard i politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli, operatorów czy administratorów tych stron. Dlatego zalecamy weryfikację każdego z naszych partnerów w zakresie własnym i samodzielne podjęcie decyzji, czy chcesz powierzyć im Twoje dane osobowe.

 

VI. Udostępnianie Twoich danych osobowych

W szczególnych sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje administratorowi udostępnienie zebranych danych organom państwowym, elkom-serwis.com.pl dane takie udostępni. Za wyjątkiem tych sytuacji, Twoje dane osobowe będą ujawnianie wyłącznie w zakresie, celu i podmiotom wymienionym w niniejszej polityce prywatności.

VII. Zmiana polityki bezpieczeństwa elkom-serwis.com.pl

elkom-serwis.com.pl zastrzega sobie prawo zmiany polityki prywatności, o ile będzie wymagać tego obowiązujące prawo, ulegną zmianie warunki technologiczne funkcjonowania elkom-serwis.com.pl lub zmiana będzie wprowadzać standard wyższy od minimum wymaganego prawem.

O takiej zmianie elkom-serwis.com.pl powiadomi drogą elektroniczną (na wskazany przy rejestracji e-mail). Powiadomienie zostanie wysłane co najmniej na 30 dni przed wejściem w życie nowej polityki prywatności.

Aktualny tekst polityki prywatności zawsze znajduje się pod adresem

https://elkom-serwis.com.pl/strony/2-polityka-prywatności-pliki-cookie


VIII. Kontakt

elkom-serwis.com.pl kontaktuje się z Tobą korzystając z podanego e-maila, a tylko w szczególnych sytuacjach korzystamy z podanego przez Ciebie numeru telefonu.

 

W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości co do polityki prywatności i bezpieczeństwa Twoich danych osobowych zachęcamy do kontaktu: e-mail sklep@elkom-serwis.com.pl.

W przypadku chęci aktualizacji lub usunięcia Twoich danych osobowych, o ile nie możesz lub nie chcesz zrobić tego samodzielnie, prosimy o kontakt e-mail sklep@elkom-serwis.com.pl

 

W powyższych sprawach można również korespondować z nami pod adresem:

ELKOM-SERWIS

Balczewo 23A

88-110 Inowrocław

 

Wersja 1.0 (Balczewo 30.lipca 2015roku)

 

/ POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

 

Pliki cookie - ciasteczka

Urządzenie końcowe Użytkownika (np. przeglądarka) może przechowywać krótkie pliki tekstowe, pliki cookie (tzw. „ciasteczka") na dysku lokalnym. W plikach cookie zapisywanie są informacje niezbędne do funkcjonowania serwisów internetowych.

Zawartość plików cookie nie pozwala na bezpośrednią identyfikację Użytkownika. Za pomocą plików cookie nie są przechowywane, ani przetwarzane dane osobowe Użytkowników.

Użytkownik może wyrazić zgodę na zapisywanie plików cookie za pomocą ustawień oprogramowania zainstalowanego na urządzeniu końcowym lub za pomocą konfiguracji usługi.

Standardowo przeglądarki internetowe domyślnie pozwalają na zapisywanie plików cookie.

Istnieje możliwość takiego skonfigurowania np. przeglądarki internetowej, aby całkowicie została zablokowana możliwość zapisywania plików cookie na dysku twardym.

Nasz serwis wykorzystuje pliki cookie do:

  • - określenia Użytkownika, jako zalogowanego – prezentacja zawartości i funkcji przypisanych Użytkownikom zalogowanym oraz wyeliminowanie konieczności ponownego logowania się po zmianie podstrony,
  • - zapisaniu sesji Użytkownika – dzięki temu powracający do naszego serwisu zobaczą np. swój poprzednio skompletowany koszyk i oglądane towary,
  • - zapamiętania ustawień naszego serwisu wybranych przez Użytkownika,
  • - zbierania statystyk ruchu w naszym serwisie.

 

 Ograniczenie przechowywania plików cookie może wpłynąć na funkcjonalność naszego serwisu.

 

Instrukcje zmiany ustawień popularnych przeglądarek internetowych:

1. Firefox

  • - w menu przycisku „Firefox" wybrać „Opcje" (Windows)
  • - w menu „Narzędzia" wybrać „Opcje" (Windows XP),
  • - w menu „Edycja" wybrać „Preferencje" (Linux),
  • - w zakładce „Prywatność" zmienić ustawienie w sekcji „Historia" na „Program Firefox: będzie używał ustawień użytkownika" i dostosować ustawienia odnoszące się do „ciasteczek".

 

http://support.mozilla.org/pl/kb/Włączanie i wyłączanie obsługi ciasteczek

2. Microsoft Internet Explorer

  • - w menu „Narzędzia" wybrać „Opcje internetowe",
  • - na karcie „Prywatność" wybrać „Zaawansowane",
  • - suwakiem zmienić pożądany poziom prywatności.

 

http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/block-enable-or-allow-cookies

3. Google Chrome

  • - w menu Chrome (przycisk z trzema poziomymi kreskami) wybrać „Ustawienia",
  • - wybrać opcję „Pokaż ustawienia zaawansowane",
  • - w sekcji „Prywatność" kliknąć przycisk „Ustawienia treści",
  • - zmienić ustawienia w sekcji „Pliki cookie".

 

http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=pl&answer=95647

4. Opera

  • - w menu przycisku „Opera" wybrać „Ustawienia" → „Preferencje",
  • - na karcie „Zaawansowane" wybrać opcję „Ciasteczka".

 

http://help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html

5. Apple Safari

  • - w menu „Safari" wybrać „Preferencje",
  • - na karcie „Prywatność" zmienić ustawieia „ciasteczek".

 

http://support.apple.com/kb/PH5042